Steenkorven voor een natuurlijke afsluiting

Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing om ons terras op een natuurlijke manier af te scheiden van de tuin kwam ik via internet uit bij het fenomeen steenkorven. Dit zijn in feite niets meer dan grote roestvrijstalen netten waarin je stenen of schors naar keuze kan stoppen. Nu moet ik zeggen dat het idee wel aanslaat. Je hebt een natuurlijk gevoel en helemaal geen onderhoud meer wat je wel nog hebt wanneer je kiest voor hout of planten:

 

steenkorf

 

Wat ik ook bijzonder mooi vind aan dit systeem is dat je kan kiezen tussen verschillende steensoorten. Zo gaat mijn voorkeur uit naar lavastenen omdat dit mooi past bij mijn parasol en de afsluiting van de tuin. Ook in combinatie met mijn vijver komen deze kleuren bijzonder mooi tot hun recht. Ik ben ook van plan een steenkorf te plaatsen achteraan tegen mijn moestuin. Hiervoor ga ik het wel wat goedkoper aanpakken aangezien deze afsluiting louter dient om de wind tegen te houden. Ik ga dan ook kiezen om ze te vullen met boomschors. Ik zag ze voor het eerste bij De Huifkar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>